American Express

Det USA-baserade kreditkortsföretaget American Express grundades år 1850. Ursprungligen arbetade företaget med expresstransporter men under årens lopp har nya verksamhetsområden tillkommit. År 1882 så började American Express med pengöverföringar och några år senare så introducerades resechecken. Idag är American Express också en resebyrå. Företaget American Express är börsnoterat på NYSE som AMX.

Kostnadsfritt Kreditkort år1, Ansök om American Express Gold här

American Express kan erbjuda en rad olika betalkort. Ju mer exklusivt kortet är, desto mer måste man ha i årsinkomst för att kunna få det. American Express Blue Card är det enklaste kortet som företaget erbjuder. Det är ett betalkort och inte ett kreditkort. Du betalar autogiro eller faktura. För att du få ett American Express Blue Card så måste du ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor. Med American Express Blue Card får du poäng på allt du handlar.

Dessa poäng kan växlas in mot olika erbjudanden från American Express samarbetspartners. Du betalar ingen ränta eller faktureringsavgifter. Skulle du tappa bort ditt American Express Blue Card så får du ett nytt utan extra kostnad. Om du väljer att lägga till ett extrakort till en familjmedlem kan ni få alla gemensamma köp på en och samma faktura.

För att du ska kunna få ett American Express Green Card krävs det att du har en årsinkomst på minst 200 000 kronor. Du ska vara medveten om att American Express Green Card är ett betalkort och inte ett kreditkort. De varor och tjänster som du handlar med kortet betalas via autogiro eller faktura. Som innehavare av American Express Green Card betalar du varken ränta eller faktureringsavgifter. Med Membership Rewards får du poäng för allt det du handlar med kortet. Dessa poäng kan sedan växlas in mot generösa erbjudanden från American Express samarbetspartners. Skulle du tappa bort ditt American Express Green Card så får du ett nytt, mycket snabbt, nästan oberoende av vart du befinner dig i världen.

Med American Express Green Card kan du också teckna ett extra kort så att familjemedlemmar över 16 år kan få egna kort som knyts till ditt konto. American Express Green Card är också bra att ha när du ska ut på en resa. Om du väljer att betala minst hälften av resan med ditt American Express Green Card så tillkommer ett reseskydd utan att du behöver betala något extra. När du handlar med American Express Green Card på Internet så ingår även bedrägeriskydd online.

För att kunna få American Express Gold Card krävs det att du har en årsinkomst på minst 350 000 kronor. American Express Gold Card är ett betalkort och inte ett kreditkort. Du får poäng på allt som du handlar med American Express Gold Card. Kortet är bra att ha när man ska ut och resa. Väljer du att betala minst hälften av resan med ditt American Express Gold Card så erhåller du en reseförsäkring utan extra kostnad. Gold Card Travel Service hjälper dig att boka hotell, flygbiljetter och hyrbil. Som innehavare av ett American Express Gold Card kan du också få ett extraktor till en familjemedlem som är över 16 år.

American Express Platinum Card är ett mycket exklusivt kort som man måste tjäna minst 600 000 kronor per år för att få. Kortet erbjuder en rad olika förmåner, i synnerhet när det gäller resor. Vidare kan du som innehavare av ett American Express Platinum Card ringa ett särskilt servicenummer. Med ett American Express Platinum Card har du också möjligheten att kostnadsfritt skaffa upp till fem parallella kort. Varje gång du handlar med ditt American Express Platinum Card får du Membership Rewards. Vidare finns även American Express Centurion (Black Card). Det är American Express mest exklusiva kort. Innehavaren av kortet åtnjuter en rad förmåner, i synnerhet i samband med resor. American Express Centurion (Black Card) har visserligen gränser men dessa är inte satta i förväg.