Amex

Amex, står för American Express, och är ett kreditkortsföretag tillika resebyrå. Företaget grundades i USA år 1850. Idag kan Amex erbjuda en rad olika kort. Generellt kan man säga att ju dyrare korten är, desto fler extratjänster är kopplade till korten. Innan du skaffar ett Amex kort så ska du alltid först kontrollera så att du uppfyller grundvillkoren. Det enklaste kortet är betalkortet Amex Blue Card. Som innehavare av ett Amex Blue Card så kan du gå med i lojalitetsprogrammet Membership Rewards. Det innebär att du får poäng på allt som du handlar.

Kostnadsfritt Kreditkort år1, Ansök om American Express Gold här

Företaget American Express har en rad olika samarbetspartners och de poäng som du får kan sedan växlas in mot spännande erbjudanden. Du betalar med autogiro eller faktura och slipper ränta och faktureringsavgifter. För att kunna få ett Amex Blue Card så måste du ha en årsinkomst på minst 150 00 kronor. Som innehavare av ett Amex Blue Card kan du också lägga till ett extrakort till en familjemedlem. På så vis kan ni samtliga gemensamma inköp på en och samma faktura. Tappar du bort ditt Amex Blue Card så får du ett nytt helt gratis. Årsavgiften för kortet ligger på 250 kr

Om du däremot vill skaffa dig ett Amex Green Card så måste du ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor. Amex Green Card är ett betalkort och de varor och tjänster som du handlar med kortet betalas via autogiro eller faktura. Du slipper betala ränta och faktureringsavgifter. Som innehavare av ett Amex Green Card så kan du teckna extrakort till familjemedlemmar över 16 år. Dessa kort knyts sedan till ditt konto.

Betalar du minst hälften av en resa med Amex Green Card så tillkommer ett extra reseskydd. Vidare ingår ett bedrägeriskydd när du handlar med ditt Amex Green Card över Internet. Skulle du bli av med ditt kort så kommer du få ett nytt, i regel inom ett dygn, nästan oberoende av var du befinner dig. Årsavgiften för Amex Green Card ligger på 525 kronor. För att skaffa dig betalkortet Amex Gold Card så ska du ha en årsinkomst på minst 350 000 kronor. Gold Card Travel Service är mycket behjälplig när du ska ut och resa. En extra förmånlig reseförsäkring är kopplad till kortet. Vidare får du som innehavare av ett Amex Gold Card ett medlemskap i Gold Wine Club. Detta medlemskap ger dig tillgång till specialimporterade viner som inte går att få tag på i Sverige. Årsavgiften får Amex Gold Card ligger på 1 250 kronor.

Ett ännu mer exklusivt kort är Amex Platinum Card. För att kunna få ett Amex Platinum Card så måste man ha en årsinkomst på minst 600 000 kronor. Kortet är kopplats till en rad olika förmåner. Amex Platinum Card ger dig möjligheten skaffa upp till fem parallella kort, helt kostnadsfritt. American Express mest exklusiva kort är dock Amex Centurion (Black Card). Som innehavare av ett Amex Centurion (Black Card) får man ta del av mängder med olika förmåner, som i första hand är kopplade till resande.