Diners Club

Diners Club är ett kreditkortsföretag som grundades år 1950, av Frank McNamara. Idén till företaget ska McNamara ha fått efter ett restaurangbesök. McNamara hade enligt uppgifterna glömt sin plånbok. Diners Club fungerar så att kunden äter på restaurangen och Diners Club betalar. I slutet av månaden så betalar kunden sina restaurangnotor till Diners Club. Diners Club var det första oberoende kreditkortsföretaget i världen.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Idag är Diners Club ett dotterbolag till Citigroup, som är världens största finansbolag tillika världen största företag. Kreditkortet Diners Club saknar köpgräns. Det är möjligt att betala med sitt Diners Club-kort på mer än nio miljoner ställen, i omkring 200 länder. I egenskap av kortmedlem i Diners Club så får du även tillgång till ett antal tjänster och attraktiva förmåner. Exempelvis så är du skyddad av Diners Clubs förmånsförsäkring. Denna förmånsförsäkring innehåller bland annat ett avbeställningsskydd. Diners Club är perfekt för dig som reser mycket. När du är ute och flyger så kan Diners Club erbjuda lounger på många flygplatser.

Diners Club erbjuder följande kort: Diners Club Classic Privatkort, Diners Club och SAS EuroBonus och Diners Club Familjekort. Diners Club Classic Privatkort är Diners Clubs mest klassiska kort. Det du handlar med kortet får du på en faktura i slutet av månaden. Vidare kommer du att få olika erbjudanden inom just ditt intresseområde. Om du väljer att skaffa Diners Club och SAS EuroBonus så samlar du bonuspoäng på alla dina inköp.

Detta oberoende vad eller var du har handlar. Då du handlar med ditt Diners Club och SAS EuroBonus-kort så får du Diners Club Reward-poäng. Dessa poäng kan sedan räknas om till extrapoäng i SAS EuroBonus. Oberoende av vilket Diners Club-kort du har kan du även ansluta flera familjekort till familjemedlemmar. När det gäller barn så måste de dock vara myndiga och skrivna på samma adress som du. Den enskilda kortinnehavaren kommer att få en egen faktura.

Om du surfar in på Diners Clubs webbplats så kan du också kolla in de aktuella erbjudandena. Erbjudandena har kommit till på grund av ett samarbete mellan Diners Club och Excellence Group. Skulle du ha några frågor som rör Diners Clubs erbjudanden så kan du vända dig till Excellence Group. För direkt kontakt med Excellence Group ringer du 08-659 13 00. De har öppet mellan måndag till fredag 09.00 till 17.00.

Diners Club är ett företag som verkligen sätter kundens säkerhet i första rummet. Företaget har bra IT-säkerhetsrutiner och policies. Diners Club informerar också tydligt om vad du som kund bör tänka på när du skaffar dig ett kort. Exempelvis så kommer du aldrig att bli kontaktad av någon anställd på Diners Club, för att du ska lämna ut ditt lösenord.

Om någon bedragare skulle höra av sig till dig för att försöka få ut ditt Diners Club-lösenord, så ska du höra av dig till Diners Club. På så vis kan du hjälpa andra som riskerar att bli utsatta för samma sak. Skulle du vilja reklamera ett köp som du fått på din faktura så kan du hitta en reklamationsblankett på Diners Clubs hemsida. Har du några frågor angående reklamation kan du ringa till Diners Club på telefonnummer 08-14 71 20. För allmänna frågor kan du kontakta Diners Clubs medlemsservice. Du når medlemsservice på telefonnummer 08-14 68 80.