FlexiVisa

FlexiVisa är ett kreditkort som ger dig många olika fördelar. Utgivaren av FlexiVisa är Santander Consumer Bank. Företaget, som startades på orten Santander i Spanien för 150 år sedan, tillhör idag en av världens 10 största banker. Santander Consumer Bank har över 130 000 anställda i 40 länder och erbjuder tjänster till både privatpersoner och företag. I Sverige har Santander Consumer Bank funnits sedan 2001. Santander Cosnumer Bank har blivit utsedd till världens bästa bank av tidskriften The Banker. Det kostar ingenting att inneha ett FlexiVisa. Således är FlexiVisa Sveriges enda avgiftsfria Visa kreditkort.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

När du handlar en vara eller tjänst med ditt FlexiVisa har du upp till 57 dagars ränte- och betalningsfrihet. Den effektiva räntan för varuköp ligger på 15,79 % och den effektiva ränta på kontantuttag ligger på 18,97 %. Räntesatsen är densamma oavsett storleken på beloppet. Vid kontantuttag med ditt FlexiVisa så debiteras ränta från den dag som du tog ut pengarna. Likväl så slipper du att betala någon uttagsavgift. Ditt FlexiVisa fungerar i mer än en miljon uttagsautomater runt om i världen.

En annan mycket stor fördel med att skaffa sig ett FlexiVisa är att du får 15 öres rabatt per liter bensin, etanol och diesel som du tankar på Preems bemannade stationer. Med ett FlexiVisa får du en bra översikt över din privatekonomi. När fakturan kommer väljer du själv om du vill betala hela beloppet med en gång, eller dela upp betalningen. Det minsta belopp som du månatligen måste betala tillbaka är 5 % av skuld eller minst 150 kr. Men du har också möjlighet att få två månader per år som är betalningsfria.

Som innehavare av ett FlexiVisa har du alltid tillgång till kontanter. Vidare kan du också föra över pengar till ditt konto. För att göra detta fyller du i en blankett som du hittar på FlexiVisas webbplats. Du skickar sedan in blanketten kostnadsfritt. Senast två bankdagar efter att Santander Consumer Bank har mottagit blanketten så finns pengarna på ditt konto.

Att ansöka om FlexiVisa går snabbt och enkelt. För att beviljas ett FlexiVisa krävs dock att du uppfyller vissa grundvillkor. Du ska vara minst 20 år gammal och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Vidare får du inte ha några betalningsanmärkningar. Anger du din e-postadress i din ansökan så kommer du att få svar nästa vardag. I övriga fall kan svar dröja 2 till 3 dagar. Efter att Santander Consumer Bank mottagit ditt signerade kontrakt så kommer ditt FlexiVisa att skickas hem till dig inom 7 till 9 dagar.

Om du skulle förlora ditt FlexiVisa så ska du omedelbart spärra kortet. För att spärra ditt FlexiVisa ringer du 0771-38 04 00. Kortet går att spärra när som helst på dygnet alla dagar på året. Du når kundservice på samma nummer. Kundservice har öppet måndag till fredag mellan 08.00 till 18.00 och hit hör du av dig ifall du vill beställa ett nytt kort, beställa ny PIN-kod, utöka din kreditgränd eller reklamera en transaktion. Om du däremot ska aktivera ditt FlexiVisa så ringer du 0771-38 04 50. Kortet går att aktivera måndag till fredag mellan 08.00 till 20.00 och lördag-söndag mellan 09.00 och 17.00.