Företagskort

Det finns många fördelar med att skaffa ett företagskort. Ett företagskort gör det möjligt att sköta företagets inköp smidigare. Med ett företagskort kan du handla på de flesta inköpsställen runt om i världen. Innan du skaffar ett företagskort bör du fundera på om du vill att inköpen ska dras direkt från företagets konto, eller om du vill få dem samlade på en faktura. Ett företagskort lämpar sig utmärkt för alltifrån små till stora företag.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Företagskort underlättar mycket för företags anställda. Som anställd slipper man att lägga ut egna pengar för företagets inköp. Med företagskort är det möjligt att koppla flera kort till ett och samma konto. I samband med att man delar ut företagskort till sina anställda är det mycket viktigt att man sätter individuella gränser för användandet av kortet. Vidare ska man också bestämma exakt vad företagskortet får användas till. På så vis slipper man att konflikter och oenigheter uppstår efter inköp som skett med företagskortet.

Innan du skaffar ett företagskort så ska du alltid jämföra villkoren mellan flera olika utgivare av kort. Några av de saker som du bör undersöka är hur mycket det i avgifter årligen kostar att ha ett företagskort. Vidare ska du undersöka om det kostar att göra kontantuttag i Sverige och utlandet, hur mycket det kostar att köpa utländsk valuta i Sverige men också vad priset är på kopia av köpnota. Det enklaste sättet att ansöka om ett företagskort är att ladda ner en ansökningsblankett från den aktuella kortutgivarens hemsida.

I samband med att du anmäler dig för att få ett företagskort så ska du också undersöka vilka försäkringar som är kopplade till kortet. Om du exempelvis betalar hälften av din resa med ditt företagskort så kan du få en reseförsäkring. Det är dock viktigt så att du kontrollerar ifall du anser dig behöva komplettera den försäkring som du får genom företagskortet.

Att handla med ett företagskort anses som säkert. Likväl ska man vara medveten om att det aldrig är helt riskfritt att handla med kort. Det finns dock flera saker som du kan göra för att öka säkerheten. Ett grundläggande tips är att du aldrig ska förvara ditt företagskort och din PIN-kod på samma ställe. Det bästa är förstås om du kan lära dig din PIN-kod utantill. Om du förlorar ditt företagskort så ska du omgående spärra det. Således kan det vara bra att ha telefonnumret till din bank uppskrivet på en lapp i plånboken. På så vis kan du agera snabbt ifall olyckan skulle vara framme.