MedMerakort

För dig som gör dina livsmedelsinköp på Coop är det en god affär att skaffa ett MedMerakort. Det finns många fördelar med att skaffa sig ett MedMerakort. Ett MedMerakort ger dig en bättre översikt över din hushållsekonomi. Det finns olika typer av Medmerakort. Dessa är MedMera Konto, MedMera Konto med Kredit, MedMera Faktura och MedMera Visa. Det enklaste sättet att skaffa ett MedMerakort är att surfa in på Coops webbplats. Här skriver du in ditt postnummer varpå du får information om hur du lättast går tillväga för att skaffa dig ett MedMerakort.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

För att skaffa dig ett MedMera Visa så måste du först posta en ansöka till Coop MedMera. Därefter görs en kreditprövning och efter ungefär en vecka så får du besked. Men innan du skaffar ett MedMera Visa så måste du ha ett vanligt MedMerakort. Med ett MedMera Visa kan du ansöka om en kredit på upp till 100 000 kronor.

Om du skaffar ditt MerMerakort i en butik så betalar du din medlemsinsats på 100 kronor. Därefter så får du ett tillfälligt Medmerakort. Med det tillfälliga MedMerakortet kan du omedelbart börja samla poäng samt utnyttja aktuella medlemserbjudanden. Det tar ungefär två veckor från det att du betalat din insats tills ditt MedMerakort dimper ner i brevlådan. För mer information kan du ta kontakt med Coops kundtjänst på telefonnummer 0771-63 36 00. De har öppet mellan 09.00 och 17.00, måndag till fredag.

I dagsläget finn det 56 konsumentföreningar som är anslutningar till Kooperativa Förbundet, KF. Dessa konsumentföreningar har omkring tre miljoner medlemmar. Kooperativa Förbundet och föreningarna styrs genom representativ demokrati. Ett medlemskap ger dig således en unik möjlighet att påverka. MedMerakortet är knutet till ett premieprogram som ger en rad olika fördelar. För varje krona som du handlar för så får du en poäng. Du får bland annat poäng när du handlar på Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg, KappAhl, Akademibokhandeln, Expert och Bokus.

Dessa poäng ger sedan premiecheckar. Efter 5 000 poäng så får du en premiecheck på 50 kronor som du kan lösa in i en valfri Coop MedMera-butik. Vidare kan premiechecken bytas mot en rabatt på 5 eller 10 % beroende på var den används. Förutom detta kan din premiecheck användas som hotellpremie då du bokar din resa hos Apollo. Avläsningar av premien sker en gång i månaden. Det innebär att din premiecheck kommer hem till dig 2 till 6 veckor efter att du har uppnått en premiegräns. Under juli månad så görs emellertid inga utskick. Din premiecheck skickas dock månaden efter. Vidare ska du också komma ihåg att utnyttja din premiecheck inom ett halvår. Premiechecken kan inte bytas mot pengar.

Vidare kan du också få ett extrakort till medlemmar i hushållet för att samla pengar på. MedMerakortet ger dig också förmåner i butiker och stormarknader. Som medlem i konsumentkooperationen får du även tidningen Mersmak. I tidningen hittar du mängder av trevliga recept, men även artiklar som handlar om kooperationens visioner. Mersmak utkommer ungefär 11 gånger per år.

Handlar du för 1 200 kronor, eller besöker Coops butiker minst tolv gånger, under en månad, så får du tidningen hemskickad till dig månaden efter. Med tidningen följer även ett kontoutdrag samt premiecheckar. Spärrtelefonen är öppen dygnet runt. Om du sätter in pengar på ditt MedMerakonto så ska du vara medveten om att det kan ta några dagar innan pengarna finns bokförda på kontot. Skulle du förlora ditt MedMerakort så ska du omgående spärra det. Du når Coops spärrtelefon på telefonnummer 08-743 38 50.