Visakort

Det världsledande betalnings- och kreditkortsvarumärket Visa är en organisation som består av mer än 21 000 finansiella institutioner. Visa ägs av Visa International Service Association och företaget har sin bas i San Fransisco, Kalifornien. Det första Visakortet gavs ut av Bank of America år 1976. Den största utgivaren av Visakort idag är JPMorgan Chase. Drygt fem miljoner svenskar har ett Visakort.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Det finns flera olika typer av Visakort. Dessa är Standard, Guld, Platinum och Infinite. Av dessa kort är Infinite det mest exklusiva. För att du ska kunna få Visa Infinite krävs det att du har en årsinkomst på ungefär två miljoner kronor. Visakort accepteras som betalningsmedel på över 24 miljoner försäljningsställen runt om i världen. Du kan använda dig av ditt Visakort på mer än 110 000 försäljningsställen i Sverige. Således är Visakort en perfekt följeslagare för dig som reser mycket.

Ett stort antal av de banker som ger ut Visakort erbjuder även förmåner som är bra till utlandsresan. Ta kontakt med din bank och hör efter om dem kan erbjuda en reseförsäkring som är knuten till ditt Visakort. De banker som ger ut Visakort i Sverige är Bankaktiebolaget JP Nordiska, Banque Invik (Sweden), CitiBank Sweden, Danske Bank, Forex, Handelsbanken, IKANO Banken, Kaupthing Bank, Länsförsäkringar Bank, Nordea Bank AB, Santander Consumer Bank, SEB, SkandiaBanken, Sparbanken Finn, Sparbanken Gripen, Stadshypotek Bank, Swedbank AB och Volvofinans.

Om du skulle tappa bort ditt Visakort är det mycket viktigt att du spärrar det. För att spärra ditt Visakort så ringer du till den bank som utfärdat det. Således ska du alltid ha numret till din bank när till hands. Förlorar du ditt Visakort när du är utomlands så ska du ringa till Visa Internationals telefonnummer som gäller för det aktuella landet. Du hittar en lista över Visas utländska spärrnummer på kreditkortsvarumärkets webbplats.

Se upp för falska e-postmeddelanden i vilka du uppmanas att lämna ut känslig information rörande ditt Visakort. Visa kontaktar aldrig sina kunder via e-post eller telefon. Om du blir utsatt för et bedrägeriförsök så ska du höra av dig till din bank. Därmed kan du förebygga att andra kortinnehavare drabbas. Att handla med sitt Visakort över Internet kan av många uppfattas som något osäkert. Så är egentligen inte fallet. Var dock noga med att kontrollera så att dina uppgifter krypteras innan de skickas över Internet. De flesta onlinebutiker har information på deras hemsida där man kan läsa på om säkerheten kring köp över nätet.